Can Masferrer
(Gualba - Vallès Oriental)

Gualba - Can Masferrer. Pou

Gualba - Can Masferrer. Pou (Foto: Albert Esteves, 2023)

Gualba - Can Masferrer. Safareig al costat de la masia

Gualba - Can Masferrer. Safareig al costat de la masia (Foto: Albert Esteves, 2023)

Gualba - Can Masferrer (Foto: Manuel Genovart -Fons fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1921-35)

Gualba - Can Masferrer (Foto: Antoni Gallardo -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1929)

Gualba - Can Masferrer. Antiga porta de la capella

Gualba - Can Masferrer. Antiga porta de la capella (Foto: Antoni Gallardo -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1929)

Gualba - Can Masferrer. Escala junt a la capella

Gualba - Can Masferrer. Escala junt a la capella (Foto: Antoni Gallardo -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1929)

Gualba - Can Masferrer. Pati interior

Gualba - Can Masferrer. Pati interior (Foto: Antoni Gallardo -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1929)

Gualba - Can Masferrer. Premsa

Gualba - Can Masferrer. Premsa (Foto: Antoni Gallardo -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1929)

Gualba - Can Masferrer (Foto: Natàlia Barenys -calaix.gencat.cat-, 1993)

Situació Barri de la Barceloneta
Masia esmentada als fogatges de 1497, 1515 (Pere Masferrer) i 1553, però d'origen més antic. Segons Pere Vergés, al seu llibre sobre Gualba, és el mas més antic del terme. L'any 1393 el mas rònec de Caboll va ser unit al de Masferrer.

L'edifici, habilitat com a hotel, es conserva molt bé després de la darrera restauració. La façana principal presenta portal adovellat de mig punt i finestres emmarcades amb pedra. La finestra central té un guardapols motllurat recte amb mènsules en forma de carassa i un medalló a la llinda, també amb una cara, envoltada de relleus concèntrics. Adossat a la casa hi ha un cos més baix, també restaurat.