Creu de Sant Guillem o de la Santa Missió
(Campins - Vallès Oriental)

Campins - Creu de Sant Guillem (Foto: Albert Esteves, 2023)

TipusCreus monumentals
AutorJosep Fernández
Situació Camí de Sant Guillem
Creu monumental situada al camí que va a l'ermita de Sant Guillem. Va ser alçada l'any 1929 amb motiu de la Santa Missió celebrada al poble aquell any. Va ser encarregada pel mossèn Celestí Castany, projectada per Josep Fernández i executada pel mestre d'obres Josep Sivina, de Sant Celoni i el manyà Josep Planas.

És una estructura feta amb maçoneria de pedra vista que consta d'un basament circular que s'alça per mitjà de vuit contraforts, adoptant una forma cònica. Està coronada amb una creu de ferro i conté diverses plaques de marbre amb llegendes al·lusives a la seva erecció.