Ermita de Sant Guillem
(Campins - Vallès Oriental)

Campins - Ermita de Sant Guillem

Campins - Ermita de Sant Guillem (Foto: Albert Esteves, 2023)

Campins - Ermita de Sant Guillem. Postal antiga

Situació Camí de Sant Guillem
Tot i que és possible que el seu origen sigui anterior, la primera notícia de l'existència de l'ermita és de l'any 1488, quan s'atorga la llicència per aconseguir fons per a la seva construcció o reparació. L'edifici actual sembla, però, més tardà, probablement del segle XVI, amb ampliació posterior. En un document de l'any 1788 s'autoritza a donar-li l'advocació a sant Guillem.

L'edifici està adossat al mas de Sant Guillem, l'antiga rectoria. Consta d'una nau única capçada amb voltes d'aresta. La capçalera és carrada, delimitada per un arc de maons, i té un cor al frontis. La porta és de llinda recta, monolítica. La façana principal, capçada amb una espadanya, ve precedida d'un ampli porxo, cobert amb teulada a dues aigües.

Cada segon diumenge de maig se celebra un tradicional aplec, que té el seu origen al segle XIX.