Can Pitarra
(Campins - Vallès Oriental)

Campins - Can Pitarra

Campins - Can Pitarra (Foto: Albert Esteves, 2023)

Campins - Can Pitarra (Foto: Francesc Blasi -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1940)

Situació Camí antic de Sant Celoni, 3
Frederic Soler i Hubert, conegut pel pseudònim de Serafí Pitarra (Barcelona, 1839 - 1895) va ser el més popular dels dramaturgs catalans del seu temps. L'any 1886 va adquirir, a Campins, la masia de Can Collell, documentada des del segle XVI, i es va fer construir un habitatge d'estiueig al costat. Anys després de la mort de Pitarra, el 1907, sent propietat de la seva filla Blanca, es va calar foc i el conjunt va haver de ser reconstruït, l'any 1908. Amb la reconstrucció s'hi va posar un bust per honrar la memòria de l'insigne escriptor. En morir la Blanca, va adquirir la casa Maria Vallès, casada després amb Josep Tohà.