Frontal d'altar de Sant Quirc de Durro (MNAC)
(Durro - Alta Ribagorça)

Durro - Frontal d'altar de Sant Quirc (MNAC)

Durro - Frontal d'altar de Sant Quirc (MNAC) (Foto: Albert Esteves, 2023)

Durro - Frontal d'altar de Sant Quirc. Reproducció in situ

Situació MNAC. Barcelona
Procedeix de l'ermita de Sant Quirc de Durro un frontal d'altar dedicat als sants Quirze i Julita, conservat al MNAC. Va ser adquirit per la Junta de Museus l'any 1923. Té la particularitat de tenir fins i tot el marc pintat. Podem veure, al centre, la imatge de Santa Julita amb sant Quirze nen, dins d'una màndorla. Les altres quatre escenes representen diversos episodis del martiri dels dos sants. Des del punt de vista estilístic, s'ha relacionat aquest frontal amb les pintures de Sant Joan de Boí i de Sant Andreu de València d'Àneu. Està pintat al tremp sobre fusta i datat a mitjan segle XII.