Església de la Nativitat de la Mare de Déu. Portada
(Durro - Alta Ribagorça)

Durro - Església de la Nativitat de la Mare de Déu. Portada

Durro - Església de la Nativitat de la Mare de Déu. Portada (Foto: Albert Esteves, 2023)

Durro - Església de la Nativitat de la Mare de Déu. Portada (Foto: Josep Salvany. Fons Salvany. Biblioteca de Catalunya-, 1920)

Situació Durro. Església
Construïda, probablement, a mitjan segle XIII, la portada de l'església de la Nativitat de Santa Maria presenta una interessant decoració escultòrica, amb relleus esculpits als capitells, de motius figuratius i vegetals. És força semblant a la de Santa Maria de Cóll. Presenta dos arcs en degradació amb arquivoltes per damunt dels quals hi ha un fals guardapols en forma de sanefa escaquejada. I, encara més amunt, a l'eix central, un crismó. És un crismó de sis braços amb l'anella emmarcada en un quadrat on hi ha diversos relleus on semblen endevinar-se formes d'animals.

Cal ressaltar també el forrellat de ferro forjat de la porta, d'època medieval, decorat amb sanefes i una curiosa testa humana a l'extrem del passador.