Frontal d'altar de Cardet
(Cardet - Alta Ribagorça)

Cardet - Frontal d'altar original (MNAC) (Foto: Albert Esteves, 2023)

Cardet - Frontal d'altar. Reproducció a l'interior de l'església

Cardet - Frontal d'altar. Reproducció a l'interior de l'església (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació MNAC. Barcelona. Reproducció in situ
De Santa Maria de Cardet procedeix un frontal d'altar, fet al tremp, amb relleus d'estuc i restes de full metàl·lic, conservat al MNAC. Es pot datar a la segona meitat del segle XIII. A l'església hi ha una reproducció.

La composició presenta al centre la Mare de Déu amb el Nen incisos dins d'una màndorla i envoltats pel Tetramorf, els símbols dels quatre evangelistes. Les altres quatre escenes es corresponen amb l'Anunciació i la Visitació, a dalt a l'esquerra, i el Naixement i l'Adoració dels pastors, a la dreta. A la part inferior, l'Epifania, a mà esquerra, i la Matança dels Innocents i la Fugida a Egipte, a la dreta.