Antic Seminari de Riupedrós
(Vilaller - Alta Ribagorça)

Vilaller - Seminari Conciliar de Riupedrós

Vilaller - Seminari Conciliar de Riupedrós (Foto: Albert Esteves, 2023)

Vilaller - Santuari de la Mare de Déu de Riupedrós. Edifici original

Situació Camí de la Creu o de Riupedrós
Antic Seminari Conciliar, aixecat l'any 1960, seguint les directrius del bisbe de Lleida Aurelio del Pino, destinat a seminari d'estiu. Des de 2012 és un centre monàstic de l'església ortodoxa romanesa.

És un edifici en forma de L, de planta baixa i dos pisos, amb torres als extrems, les quals tenen un pis més. Tot l'edifici està ordenat a base de finestres rectangulars seguides, en ritme de buits i plens. A l'exterior de la planta baixa hi ha una faixa o fris fet amb còdols que representa diferents passatges de l'Evangeli. Compta amb una capella interior.