Senet de Barravés
(Senet de Barrabés - Alta Ribagorça)

Vilaller - Senet

Vilaller - Senet

Panoràmica de Senet de Barravés. Postal antiga

Panoràmica de Senet de Barravés

Panoràmica de Senet de Barravés (Foto: Juli Soler -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1890-1914)

Carrer de Senet

Carrer de Senet (Foto: Santiago Perdigó -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1915)

Dues imatges de Senet

Dues imatges de Senet (Foto: Eduard Royo -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1890-1920)

Situació Crtra. N-230, km 143
Senet formava part originalment de la vall anomenada Super Salientis, que el rei Sanç Ramírez va donar al monestir de Sant Andreu de Barravés, depenent de la seu de Roda, l'any 1085. El lloc està documentat des de l'any 1118. Al fogatge de 1553 hi constaven 13 focs.

El poble actual neix arran de la reconstrucció efectuada pels mateixos veïns després que una allau de neu i pedres s'emportés gairebé tot el poble, l'any 1632. El nucli té una trama urbana formada per tres carrers, el de la Font, el del Port i el de Santa Cecília. Actualment, és una entitat municipal descentralitzada integrada al municipi de Vilaller.