Església de Santa Cecília
(Senet de Barrabés - Alta Ribagorça)

Senet - Església de Santa Cecília

Senet - Església de Santa Cecília (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Senet. Santa Cecília
Situada a la part alta del poble de Senet, amb el cementiri al costat. És una església romànica, del segle XI, però molt modificada amb la incorporació de capelles laterals, després allargades, i de la sagristia. Va haver de ser reconstruïda en part, en haver resultat afectada per l'allau que va destruir el poble l'any 1632.

És un edifici de nau única, coberta amb volta de canó i capçada amb un absis semicircular, sense decoració exterior. Té un campanar massís, de tres pisos, originalment exempt però actualment incorporat al temple amb l'obertura de les capelles laterals. Sota el campanar hi ha la porta romànica, amb tres arquivoltes de mig punt de degradació i capitells de decoració geomètrica, molt desgastats.

Segons alguns autors, aquesta església es podria correspondre amb l'antiga església monacal de Sant Andreu de Barravés.