Església de Sant Climent d'Iran
(Llesp - Alta Ribagorça)

Iran - Església de Sant Climent

Iran - Església de Sant Climent (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Iran. Crtra. de Cóll a Pont de Suert
Església romànica amb característiques semblants a les de Cóll i Irgo. Es pot datar a la segona meitat del segle XII. Té una sola nau, coberta amb volta de canó i capçada amb un absis semicircular, obert amb una finestra d'una sola esqueixada realçada amb una arquivolta exterior. Al frontis hi ha una altra finestra, aquesta amb llinda recta, i un campanar d'espadanya de dos ulls. La porta, oberta a la façana de migdia, és rectangular i té una fornícula al damunt. L'aparell és fet de carreus carejats, ben enfilats, caracteritzats per la seva llargària.