Església de Santa Margarida de Peranera
(Malpàs - Alta Ribagorça)

Peranera - Ermita de Santa Margarida

Peranera - Ermita de Santa Margarida (Foto: Ajuntament de Pont de Suert)

Peranera - Ermita de Santa Margarida (Foto: Gustau Erill, 2009)

Situació Trencall del camí que va de Peranera a Erillcastell
Ermita situada dalt d'un espadat rocallós a tocar del barranc de l'Espluga, a uns 1.600 m d'altitud, aïllada prop dels pobles de Peranera i Erillcastell. Només és accessible a peu, per un camí que surt de la borda d'en Pujol. Consta d'una petita nau rectangular, coberta amb volta de canó apuntada i capçada amb un absis semicircular. El mur de tramuntana descansa directament sobre la roca mentre que el de migjorn té una gran alçada a causa del desnivell. Al frontis hi ha la porta, adovellada, i una obertura ogival on hi ha la campana. Els experts situen la seva cronologia al segle XI, amb modificacions posteriors.