Església de Santa Cecília d'Abella d'Adons
(Viu de Llevata - Alta Ribagorça)

Abella d'Adons - Església de Santa Cecília

Abella d'Adons - Església de Santa Cecília (Foto: Albert Esteves, 2023)

Abella d'Adons - Església de Santa Cecília (Foto: Camil José Guiu -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1977)

Situació Abella d'Adons
A l'inventari d'esglésies que depenien del monestir de Lavaix, de les darreries del segle XII, consta relacionada l'església de Sancte Cecilie de Abella, sufragània de Sant Vicenç d'Adons. És una capella de nau única, cobert amb volta de canó, adossada transversalment a una de les cases del poble. Ha estat restaurada modernament. En la restauració es va substituir un campanar de torre -que podem veure a la fotografia de 1977- per un campanar d'espadanya.