Església Vella
(El Pont de Suert - Alta Ribagorça)

Pont de Suert - Església Vella. Pica baptismal

Pont de Suert - Església Vella. Pica baptismal (Foto: Albert Esteves, 2023)

Pont de Suert - Església Vella. Postal antiga

Pont de Suert - Església Vella

Pont de Suert - Església Vella (Foto: Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya, inicis segle XX)

Situació Pont
Dedicada també a l'Assumpció de la Mare de Déu, va ser l'església parroquial fins a la inauguració de l'església nova, l'any 1955. Actualment, allotja la Col·lecció del Museu d'Art Sacre de la Ribagorça.

L'edifici actual, del segle XIII, va substituir un edifici més antic, documentat al segle XII entre les possessions del monestir de Lavaix i comptava amb una nau única. Al segle XVIII es va ampliar amb una nau lateral a cada costat, amb tribunes i cor. Està coberta amb volta de canó amb llunetes. Exteriorment no sembla una església. La façana on hi ha la porta -un senzill arc de mig punt- no compta amb cap mena d'ornamentació. El campanar està separat de l'església, adossat a l'antic palau abacial.