Convent de Santa Mònica (Barcelona - La Rambla - Barcelonès)

Barcelona - Centre d'Art Santa Mònica

PeríodeSegle XVI-XVII
AutorReforma: Helio Piñón / Albert Viaplana
Situació Rambla , 7-9
BCINBé cultural d'interès nacional
Després del concili de Trent, a mitjan segle XVI, van començar a establir-se a Barcelona diversos convents, un dels quals fou els dels agustins descalços o de Santa Mònica, edificat el 1636 tot i que molt modificat a partir de 1987 per esdevenir la seu del centre d'art que duu el mateix nom.

De l'antic convent només en resta una part de les dependències dels monjos, amb un claustre molt auster d'estil clàssic. La resta va resultar molt malmesa l'any 1936 i es va enderrocar després de la guerra. La reforma de Piñón i Viaplana es caracteritzà per la notable rampa d'accés, amb làmines de fusta sobre una estructura d'acer, actualment convertida en la terrassa d'un restaurant. Dels mateixos autors és l'església veïna, d'estructura cúbica, amb una gran rosassa.