Ermita de Sant Salvador de Barruera
(Barruera - Alta Ribagorça)

Barruera - Ermita de Sant Salvador de Barruera

Barruera - Ermita de Sant Salvador de Barruera (Foto: James Bailey, 2012)

Situació A 4 km del poble, cap al serrat de les Costes
Enlairada, lluny del poble, és una petita capella rural d'origen desconegut, molt probablement d'època romànica, del segle XII o potser més tard, però sense cap documentació que ho acrediti. Es trobava pràcticament enrunada, només es conservava l'absis i l'arrencada dels murs. Va ser reconstruïda per paletes del poble i per subscripció popular. És un edifici d'una sola nau, capçada amb un absis semicircular i coberta amb embigat de fusta.

S'hi arriba sortint de Barruera, a través d'una pista forestal poc apta per vehicles no adaptats, a una hora a peu del poble.