Edificis del passatge de la Banca
(Barcelona | La Rambla - Barcelonès)

Barcelona - Edificis del passatge de la Banca

Barcelona - Edificis del passatge de la Banca (Foto: Albert Esteves, 2007)

AutorElies Rogent Amat
Situació Passatge de la Banca
Flanquejant el passatge de la Banca hi ha dos edificis amb façana a la Rambla, exemples típics de l'arquitectura vuitcentista de caràcter acadèmic. Van ser construïts entre 1869-82. L'acabat, a escala de planta baixa i entresòl, imita la pedra mitjançant un especejament en franges horitzontals, mentre que a la resta de la façana s'utilitza l'estucat llis. Els balcons, aquests sí, tenen la llosana de pedra i estan jerarquitzats, reduint-se en alçada des del principal cap amunt. L'arquitecte, Elies Rogent, va ser posteriorment un dels principals exponents del neomedievalisme arquitectònic.