Ca de Casòs
(Boí - Alta Ribagorça)

Boí - Ca de Casòs

Boí - Ca de Casòs

Boí - Ca de Casòs

Boí - Ca de Casòs

Boí - Ca de Casòs (Foto: Anònima -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, inicis segle XX)

Situació Crtra. L-501, km 1
Gran casal amb edificis rurals al costat, situat extramurs, als peus de la carretera de Taüll. L'habitatge principal consta de planta baixa i dos pisos, amb teulades a tres aigües. Conserva l'antic portal adovellat de mig punt. El pis principal té balcó corregut a la façana sud. Al seu costat hi ha un cos annex que es va sobrealçar en època moderna. A la foto que adjuntem, de començament del segle XX, podem veure com el cos lateral era molt més baix i el pis superior de la casa tenia balcó corregut amb barana de fusta. Són remarcables els dos antics pallers, amb les parets de pedra i les teulades de pissarra a dues aigües.