Ermita de Sant Nicolau de Boí
(Boí - Alta Ribagorça)

Boí - Ermita de Sant Nicolau

Boí - Ermita de Sant Nicolau (Foto: Eurtrebor, 2015)

Boí - Ermita de Sant Nicolau (Foto: Josep Borrut, 2006)

Situació Camí del parc d'Aigüestortes des de la Farga de Boí
Petita capella aïllada que dona nom a la vall d'entrada al parc nacional d'Aigüestortes, situada prop de l'estany de la Llebreta. D'origen desconegut i datació incerta (no està inclosa dins del tom corresponent a l'enciclopèdia Catalunya Romànica, però és probable que el seu origen sigui romànic). Consta d'una nau coberta amb volta de canó i teulada a dues aigües i un absis semicircular. En una restauració contemporània es va rebaixar l'alçada d'aquest absis i es va situar el campanar de cadireta a la capçalera de la nau. El portal, de mig punt, està situat a la façana lateral.