Monument a Eduardo Torroja
(El Pont de Suert - Alta Ribagorça)

El Pont de Suert - Monument a Eduardo Torroja

El Pont de Suert - Monument a Eduardo Torroja (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Església
Al costat de l'església Nova es va erigir, coincidint amb el centenari del seu naixement, l'any 1999, un monument en homenatge a Eduardo Torroja Miret (Madrid 1899-1961), enginyer i director d'Enher (Empresa Nacional Hidroeléctrica del Ribagorza) -després absorbida per Endesa- que va desenvolupar la seva activitat al Pont de Suert i que va ser determinant en el desenvolupament urbanístic de la vila. Va ser ell, amb col·laboració amb l’arquitecte J. M. Rodríguez Mijares, qui va projectar la sorprenent església de l'Assumpció o església Nova.

El monument consisteix amb una gran llosa de pedra on hi ha adossats un bust de l'homenatjat i una placa commemorativa. Sembla una rèplica del cap que Jacinto Higueras Cátedra -gran amic i col·laborador de Torroja- va fer el 1961 per a l'Instituto de Ciencias de la Construcción Eduardo Torroja de Madrid.