Església Vella. Retaule de l'Assumpció
(El Pont de Suert - Alta Ribagorça)

El Pont de Suert - Retaule de l'Assumpció, procedent de l'Església Vella

El Pont de Suert - Retaule de l'Assumpció, procedent de l'Església Vella (Foto: Albert Esteves, 2023)

AutorJosep Farriol
Situació Interior de l'Església Vella
El retaule major de l'Església Vella de l'Assumpció, dedicat a la Mare de Déu va ser realitzat per l'escultor Josep Farriol, natural de Manresa però resident a Areny de Noguera, entre els anys 1731 i 1741. El frontal és un oli sobre tela del segle XVIII on veiem la Verge, amb la seva mare, Santa Anna.

Està estructurat en tres carrers verticals i dos horitzontals damunt d'un sòcol, amb una destacada fornícula central on ara hi ha una imatge moderna de la Verge. La que sí que és original és la imatge superior de Maria. Els carrers estan separats amb columnes salomòniques densament ornamentades amb formes de pàmpols i raïms.

Va ser restaurat l'any 1993 pel Servei de Conservació i Restauració de Béns Mobles de la Generalitat.