Església Vella. Retaule de Sant Sebastià
(El Pont de Suert - Alta Ribagorça)

El Pont de Suert - Església Vella. Retaule de Sant Sebastià

El Pont de Suert - Església Vella. Retaule de Sant Sebastià (Foto: Albert Esteves, 2023)

AutorJosep Farriol
Situació Interior de l'Església Vella
L'any 1586, el Pont de Suert va ser assolat per una epidèmia de pesta que, segons la tradició, va desaparèixer en pocs mesos gràcies a la intercessió de sant Sebastià i de sant Roc. Arran d'això, es va formar una confraria dedicada a aquests sants. Molts anys després, la confraria va poder encarregar un retaule, realitzat pel mateix mestre que havia fet el retaule major, Josep Farriol. Es va executar entre 1744 i 1755.

El retaule està estructurat en tres carrers verticals, separats per columnes salomòniques i dos horitzontals muntats sobre un sòcol. La policromia juga amb els colors blau i vermell. Els carrers laterals formen un angle tancat per adaptar-se a la forma de la capella del transsepte.

Va ser restaurat l'any 1993 pel Servei de Conservació i Restauració de Béns Mobles de la Generalitat.