Edificis de la Universitat Pompeu Fabra
(Barcelona | La Rambla - Barcelonès)

Barcelona - UPF Rambla (Foto: Albert Esteves, 2007)

TipusEdifici escolar
AutorJosep Benedito / Jaume Llobet
Situació Plaça Joaquim Xirau / Rambla, 30-32
Interessant conjunt que combina edificis moderns de nova planta amb un antic hotel del segle XIX completament rehabilitat, amb façana a la Rambla. Havia estat la Fonda Falcón, després Grand Hotel Falcón (1879), projectat per l'arquitecte Juli Marial, i posteriorment va ser ocupat per l'empresa Riegos y Fuerzas del Ebro. Durant la guerra va ser la seu del POUM.

La rehabilitació i la construcció dels edificis annexos es va fer el 1991-92, segons projecte de Josep Benedito i Jaume Llobet. A l'entrada de la plaça podem contemplar un mural de Josep M. Riera i Aragó.

Actualment és l'escola Elisava.