Capella de la Mercè o de Sant Climent de l'Artiga
(Vilaller - Alta Ribagorça)

Vilaller - Capella de l'Artiga

Vilaller - Capella de l'Artiga (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació L'Artiga
L'Artiga és actualment un únic casal, prop del qual hi ha una capella, actualment dedicada a la Mare de Déu de la Mercè i abans a sant Climent. Al segle XIX havia tingut ajuntament propi. Pascual Madoz, al seu Diccionario geográfico, de 1845-50 diu que el lloc consta de dues cases i l'església de Sant Climent, sufragània del poble aragonès de Forcat. L'església, restaurada amb encert després d'una torrentada, és un edifici d'una sola nau, coberta amb volta de canó, feta amb maçoneria de pedra molt irregular. Té un portal adovellat, de mig punt, i al seu damunt, una espadanya de dos ulls.