Casa Xuriguer
(Barcelona | La Rambla - Barcelonès)

Barcelona - Casa Xuriguer (Rambla, 25) (Foto: Albert Esteves, 2015)

EstilRomanticisme
AutorFrancesc Daniel Molina Casamajó
Situació Rambla, 25
Edifici projectat l'any 1847 caracteritzat pels elements decoratius de terra cuita que omplen els trams cecs de la façana. Són florons, garlandes i sanefes que ornamenten els plafons verticals que hi ha entre les obertures, així com el fris horitzontal sota la cornisa i també els espais entre les finestres de l'àtic, on es poden veure unes curioses màscares. Els pedestals que interrompen la balustrada sostenien unes figures d'infants, que s'han perdut.

Per la seva tipologia, els plafons de terra cuita d'aquest edifici es poden relacionar amb els dels núm. 83 del carrer Hospital i el núm. 1 del carrer Sant Gil.