L'Om del Trinquet
(Vilaller - Alta Ribagorça)

Vilaller - L'Om del Trinquet

Vilaller - L'Om del Trinquet (Foto: Albert Esteves, 2023)

TipusElement singular
Situació Trinquet
La baronia de Barravés estava en mans del bisbe de Lleida des del segle XIV i, pel fet de ser baronia eclesiàstica, gaudia d'una gran autonomia política. Aquesta autonomia es materialitzava a través del Consell General de la Universitat de Vilaller -o de la Vall de Barravés-. Les seves reunions se celebraven a l'ombra d'un arbre: l'Om del Trinquet. Al seu voltant es congregava a les autoritats locals per celebrar el Consell General i per jurar homenatge i fidelitat al baró de Barravés fins al segle XVII.

En èpoques més tardanes, perduda la seva funció administrativa, va esdevenir un lloc tradicional de festeig de les parelles. El tronc principal va morir a finals dels anys noranta, però l'any 2008 va emergir un rebrot que ara ja és tot un arbre.