Església de la Santíssima Trinitat
(La Ràpita - Montsià)

La Ràpita - Església de la Santíssima Trinitat. Campanar

La Ràpita - Església de la Santíssima Trinitat. Campanar (Foto: Albert Esteves, 2023)

La Ràpita - Església de la Santíssima Trinitat. Postal antiga

Situació Plaça Carles III
Inicialment, els serveis religiosos dels pobladors de la Ràpita es feien en una capella de les monges santjoanistes que havia estat abandonada quan es va traslladar a Tortosa, al segle XVI. Però aviat va sorgir la necessitat de construir un nou temple amb major capacitat. Aquesta església és descrita per Emili Morera, a la Geografia General de Catalunya de començament del segle XX com un edifici de senzilla construcció, de una sola i petita nau ab pochs altars.. Aquesta església va ser completament devastada durant la guerra civil i es va haver de derruir per construir un nou temple al mateix solar.

La nova església es va iniciar l'any 1941 i va ser beneïda el 1945. És un edifici de tipologia classicista, de tres naus, la central coberta amb volta de canó i les laterals amb voltes de creuer. La façana principal ve precedida d'un porxo amb quatre grans columnes panxudes cobert amb una balustrada. Compta amb un campanar de torre, de planta quadrada, capçat amb una torrella on hi ha les campanes.