Palau de la plaça Carles III
(La Ràpita - Montsià)

La Ràpita - Palau de la plaça Carles III

La Ràpita - Palau de la plaça Carles III (Foto: Albert Esteves, 2023)

La Ràpita - Palau de la plaça Carles III (Foto: Fons Cuyàs. Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, anys 60/70)

Situació Plaça Carles III, 37
Edifici construït al segle XVIII, dins del marc de la nova ciutat portuària projectada pel comte de Floridablanca destinat a ser un edifici públic, però que no es va arribar a completar. Durant molts anys va ser ocupat per la fleca Laureano i encara en moltes guies apareix amb aquest nom. El més remarcable de l'edifici és el majestuós porxo suportat per quatre grans columnes cilíndriques, que havien d'haver-se coronat, probablement, amb un arquitrau i un gran frontó triangular, però que, en època moderna, es va cloure amb una balustrada i un capcer semicircular. En època contemporània ha estat objecte d'una encertada rehabilitació que l'ha dotat d'un pis més.