Casa Castellà Beltran
(La Ràpita - Montsià)

La Ràpita - Casa Castellà Beltran

La Ràpita - Casa Castellà Beltran (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Sant Francesc, 33
Edifici cantoner, a tres façanes, de planta baixa i dos pisos, construït l'any 1885, data que podem veure inscrita a la llinda de la porta, sota les inicials del propietari. Es coneix també com El Cranc Roig, pel nom del restaurant que ha acollit durant molts anys. És un edifici eclèctic, sense pretensions ornamentals, molt característic d'una tipologia arquitectònica molt habitual al darrer terç del segle XIX. Les dues façanes paral·leles són molt semblants. Ambdues presenten portals motllurats d'arc rebaixat i finestres amb reixa de ferro a banda i banda.