Glorieta
(La Ràpita - Montsià)

La Ràpita - Glorieta (Foto: Josep Salvany -Fons Salvany. Biblioteca de Catalunya-, 1916)

La Ràpita - Glorieta. Làmina antiga

TipusElement singular
Situació Av. Constitució, 66, al pati de les escoles públiques
La Glorieta, també coneguda com la Capelleta, és una de les construccions inacabades que han sobreviscut de la nova ciutat creada el 1780 per Carles III. Estava situada als afores del poble, en un indret elevat que havia de servir de mirador. Actualment, el lloc forma part del pati de les escoles públiques i no es pot visitar lliurement.

És una construcció exempta, de planta més o menys circular, amb un cos rectangular adossat. A la part frontal hi ha una gran obertura flanquejada per dues més petites, les tres emmarcades amb columnes toscanes. Estava prevista una cúpula com a coberta, que no es va arribar a construir. Tot l'edifici està bastit amb maçoneria i filades de rajola als arcs.