Oficines de la Companyia de Canalització de l'Ebre
(La Ràpita - Montsià)

La Ràpita - Oficines de la Companyia de Canalització de l'Ebre

La Ràpita - Oficines de la Companyia de Canalització de l'Ebre (Foto: Albert Esteves, 2023)

La Ràpita - Oficines de la Companyia de Canalització de l'Ebre. Cases dels vigilants

La Ràpita - Oficines de la Companyia de Canalització de l'Ebre. Cases dels vigilants (Foto: Albert Esteves, 2023)

La Ràpita - Oficines de la Companyia de Canalització de l'Ebre. Foto antiga

Situació Plaça Agustí Vizcarro s/n
La Real Compañía de Navegación del Ebro, promoguda per Isidor Pourcet l'any 1852, va planificar la construcció d'un canal navegable de la Ràpita a Mequinensa, que havia de permetre l'arribada de vaixells fins a Saragossa. Les obres es van iniciar l'any 1857. D'aquella gran inversió, que va tenir pocs anys de vida, n'ha quedat l'edifici d'oficines i tallers, conegut popularment com Les Casotes.

És un edifici de dimensions considerables, de planta baixa i un pis superior cobert amb encavallades de fusta i teulada a quatre aigües. La façana és de maó vist i presenta tot un seguit de grans arcades de mig punt que, originalment, encloïen les obertures d'ambdues plantes. Va ser rehabilitat, l'any 2013, i ara allotja el Museu de la Mar de l’Ebre. A l'entrada del recinte hi ha les cases dels vigilants.