Escola Carles III
(La Ràpita - Montsià)

La Ràpita - Escola Carles III. Postal antiga

TipusEdifici escolar
AutorFrancesc Monravà Soler
Situació Constitució, 64
Denominada originalment Escola Nacional Graduada de Sant Carles de la Ràpita, va ser projectada l'any 1928 i inaugurada l'any 1932, promoguda per l'Ajuntament del qual era alcalde Ramon Duch i Castellà. Era una escola per a nens i nenes, separats ells a un pis i elles a l'altre. Actualment, és un Centre d'Ensenyament Infantil i de Primària.

És un edifici de planta rectangular, accessible a través d'una escala, amb dues ales transversals als extrems. Les obertures són rectangulars, distribuïdes en grups de tres separats per filades de pedra, el mateix acabat que té el sòcol.

Al pati de l'escola hi ha una antiga glorieta del segle XVIII (veure fitxa).