Monument als moriscos exiliats
(La Ràpita - Montsià)

La Ràpita - Monument als moriscos exiliats

La Ràpita - Monument als moriscos exiliats (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Parc de Garbí
"Del 15 de juny al 10 de setembre de 1610 van ser expulsats per aquest port dels Alfacs 41.952 moriscos provinents de Catalunya i d’Aragó. La Generalitat de Catalunya, la Generalitat Valenciana i el poble de la Ràpita s’honoren en erigir aquest monument commemoratiu, testimoni perenne de concòrdia entre els pobles i ferm desig que mai ningú es vegi allunyat de la terra que estima. La mar dels Alfacs mantindrà sempre viu el record dels moriscos expulsats. Setembre 1990". Això diu la placa adossada al pedestal del mateix monument. Al seu damunt hi ha elements simbòlics, fets de ferro, que representen el mar, un vaixell i la mitja lluna, emblema dels sarraïns.