Casa de la Vila
(Amposta - Montsià)

Amposta - Ajuntament. Relleu de Soriano-Montagut

Amposta - Ajuntament. Relleu de Soriano-Montagut (Foto: Jordi Contijoch -calaix.gencat.cat-, 2011)

AutorFrancesc Joan Barba Corsini
Situació Plaça de l'Ajuntament
Edifici construït entre 1950 i 1954, projectat per l'arquitecte Francesc Joan Barba i Corsini (Tarragona, 1916 - 2008). Dos anys abans s'havien enderrocat les cases veïnes que, amb l’antiga Casa de la Vila, ocupaven el solar. És un edifici que s'emmarca dins del denominat noucentisme de postguerra, un estil de referents classicistes que es va desplegar durant els anys 40 i 50 del segle XX. Té planta rectangular i consta de planta baixa, dos pisos més un cos superior central més estret. La planta baixa compta amb un porxo interior obert amb tres grans arcs de mig punt suportats per columnes amb capitells corintis.

Al vestíbul hi ha un relleu de 1954, obra de l’escultor Innocenci Soriano-Montagut titulat Relleu del treball. La tècnica i l’estudi i, també a l'interior, vitralls de Bronson Shaw.