Casa Miralles
(Amposta - Montsià)

Amposta - Casa Miralles. Rellotge de sol

Amposta - Casa Miralles. Rellotge de sol (Foto: Albert Esteves, 2023)

Amposta - Casa Miralles (Foto: Pere Rams / Josep M. Pérez -calaix.gencat.cat-, 2008)

Situació Sant Joan, 1-3
Casa de la família Miralles, una de les més tradicionals del poble, propietària també del mas Miralles i amb casa pairal a Freginals. És una de les cases més antigues de la vila. A la dovella clau de la porta hi ha inscrita la data de 1580. Tanmateix, a inicis del segle XX es va fer una remodelació que només va deixar intacta la planta baixa. Aquesta es va modificar més tard, als anys 40/50, quan s'hi va instal·lar la consulta del doctor Margalef. El que s'ha conservat és el matacà que protegia una de les portes i només les mènsules de l'altra. Darrerament, s'han eliminat les pedres que envoltaven les obertures.