Casa López Soler (Cal Notari)
(Amposta - Montsià)

Amposta - Casa López Soler (Cal Notari)

Amposta - Casa López Soler (Cal Notari) (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Victòria, 6
És una de les façanes més netament modernistes d'Amposta. La casa va ser construïda cap a l'any 1910 i se'n desconeix l'autor. Consta de planta baixa i tres pisos i cada nivell té una composició diferenciada: balcons individuals amb barana de forja al primer pis, balconada correguda al segons pis, amb barana de fosa i llindes molt ornamentades, i un exuberant pis superior dividit en tres finestres geminades que forma una unitat amb el coronament. Aquest presenta quatre pinacles acanalats i tres frontons esgrafiats. El pis superior té un acabat de maó vist mentre que la resta de pisos s'ornamenta amb bandes horitzontals enfonsades i decorades amb esgrafiats de tipus geomètric.