Casa Enric Ramon Requena
(Amposta - Montsià)

Amposta - Casa Enric Ramon Requena

Amposta - Casa Enric Ramon Requena (Foto: Albert Esteves, 2023)

AutorJoaquim Cabanes Suñé
Situació Plaça de la Pau / Av. Sant Jaume, 2 / Europa, 1
Casa amb tres façanes, construïda entre 1920-25, promoguda per l'empresari arrosser Enric Ramon Requena per allotjar la seva residència familiar i, alhora, les oficines i magatzems de l'empresa. Als baixos hi havia les bàscules i el molí de vapor. Les instal·lacions fabrils van ser destruïdes durant la retirada de l'exèrcit republicà i, acabada la guerra civil, l'edifici va servir de magatzem d'arròs i, fins a l'any 1981, com a oficina de la
Comunitat de Regants del Canal de la Dreta de l'Ebre.

L'edifici consta de planta baixa i pis, amb coberta plana. A la cantonada que dona al riu hi ha una tribuna trilobada. Els elements ornamentals, a base d'esgrafiats, mènsules, motllures i relleus de temàtica vegetal, són típicament modernistes.