Casa Josep Masià
(Amposta - Montsià)

Amposta - Casa Josep Masià

Amposta - Casa Josep Masià (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Av. de la Ràpita, 40-42 / Roig i Treig, 1
Casa modernista projectada cap a l'any 1910, d'autor desconegut. L'any 1927 s'hi va instal·lar el Banc Comercial de Barcelona. Consta de planta baixa i dos pisos, amb coberta plana. La façana principal és simètrica i ve caracteritzada per les dues tribunes de fusta, decorades amb mosaics, que abasten els dos pisos superiors, capçades amb uns miradors protegits amb sengles baranes de ferro. S'han perdut les mènsules que hi havia sota les tribunes. De la resta cal destacar el fris esgrafiat sota la cornisa i les motllures semiel·líptiques que envolten els balcons i que emmarquen uns esgrafiats de tipus vegetal.