Cinema Oscar Palace
(Amposta - Montsià)

Amposta - Cinema Oscar Palace

Amposta - Cinema Oscar Palace (Foto: Albert Esteves, 2023)

AutorJosep M. Franquet Martínez
Situació Av. Santa Bàrbara, 18-20 / Agustina d'Aragó, 1-3
Edifici construït entre 1948 i 1950, originàriament com a cinema-teatre i auditori. Va ser projectat per Josep M. Franquet Martínez (Tortosa, 1910 - 1984). La planta superior es va destinar a habitatge a partir de 1965. La façana es caracteritza per la cantonada semicircular, emfasitzada per la balustrada que domina tot el xamfrà. És original la solució que es dona al pis, reculant el cos del xamfrà i generant una mena de contraforts que es coronen amb pinacles. Acaba de dibuixar-ne el perfil un fals porxo sobre el terrat que deixa les bigues nues.