Mercat Municipal
(Amposta - Montsià)

Amposta - Mercat Municipal (Foto: Albert Esteves, 2023)

TipusMercat
AutorFrancesc Ubach Trullàs
Situació Av. de l'Alcalde Palau, 68 / Plaça Berenguer IV
Inaugurat l'any 1947, ocupa una illa sencera on anteriorment hi havia una fàbrica de sabó i uns sequers d'arròs. Va ser projectat per l'arquitecte Francesc Ubach Trullàs (Tortosa, 1909-1983).

És un edifici format per una gran nau de planta rectangular, coberta a dues aigües amb una estructura d'armadures metàl·liques de malla anglesa, amb claraboia rectangular al carener, sobre la qual es recolza la teulada.

L'any 1990, l'artista Bronson Shaw va dissenyar els vitralls emplomats, de colors molt vius i temàtica relacionada amb els paisatges i els ocells del delta. Bronson Shaw és un vitraller d'origen anglès instal·lat a Tortosa des del 1987. També són seus els vitralls de la Casa de la Vila.