Centre d'Interpretació de les Barraques del Delta
(Sant Jaume d'Enveja - Montsià)

Barraca a La Cava (Foto: Joan Nonell -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1936)

Barraca a La Ràpita

Barraca a La Ràpita (Foto: Josep Salvany -Fons Salvany. Biblioteca de Catalunya-, 1921)

Barraca a l'illa de Buda

Barraca a l'illa de Buda (Foto: Joan Nonell -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1936)

Barraques al Delta

Barraques al Delta (Foto: Francesc Blasi -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1930)

Barraca al delta. Postal antiga

TipusMuseu
Situació
Aquest petit museu mostra una exposició sobre la vida, el treball i l’habitatge dels primers pobladors del Delta. Les barraques són construccions típiques fetes amb els elements que la natura els oferia: canyes, fang i borró. El Centre d’Interpretació de les Barraques està dins del nucli de Sant Jaume. Hi podreu veure maquetes d’antigues barraques, fotografies, saber com es feien i quina mena d’usos tenien i apropar-vos a un sistema de vida totalment adaptat a l’entorn.

Al Centre d’Interpretació de Sant Jaume hi trobareu una barraca construïda de la manera tradicional on podreu reviure la història i conèixer de primera mà com eren les barraques, els mobles, els estris i els costums.