Escultura Amposta avança
(Amposta - Montsià)

Amposta - Escultura <i>Amposta avança</i>

Amposta - Escultura Amposta avança (Foto: Albert Esteves, 2023)

AutorJosep Niebla
Situació Rotonda C-12 / N-340
Escultura de gran format inaugurada l'any 2007, ubicada a la rotonda d'entrada a Amposta, entre les carreteres C-12 i l'N-340. És obra de l'artista Josep Álvarez Niebla, més conegut pel nom artístic de Josep Niebla (Tetuan, 1945 - 2021), molt vinculat a la ciutat, i va ser encarregada per l'Ajuntament d'Amposta. Està formada per 18 blocs de pedra d'Ulldecona formant una estructura amb quatre potes i un cos superior trapezial que apunta a la ciutat. En la inauguració, Niebla va destacar la seva preocupació per aconseguir que la peça tingués impuls i sensació d'estar avançant.