Escultura Arrossaire de l'Ebre amb ramàs
(Amposta - Montsià)

Escultura <i>Arrossaire de l'Ebre amb ramàs</i>

Escultura Arrossaire de l'Ebre amb ramàs (Foto: Albert Esteves, 2023)

AutorInnocenci Soriano-Montagut Ferré
Situació Plaça de la Pau
Escultura inaugurada l'any 1962 que presenta una pagesa del delta, arrossegant un ramàs per escombrar l'arròs després de ser ventat. Està situada en una rotonda, enmig d'un estany circular. El seu autor va ser l'escultor local Innocenci Soriano-Montagut (Amposta, 1893 - 1979), un dels més importants artistes ebrencs, que ha deixat una important obra escultòrica de temàtica religiosa, especialment passos de Setmana Santa, a més d'escultura civil de caràcter commemoratiu. El seu llenguatge artístic es pot situar entre el realisme i el noucentisme classicista.