Monument a l'alcalde Joan Palau Miralles
(Amposta - Montsià)

Amposta - Monument a l'alcalde Joan Palau

Amposta - Monument a l'alcalde Joan Palau (Foto: Albert Esteves, 2023)

AutorInnocenci Soriano-Montagut Ferré
Situació Plaça de Santa Susanna
Joan Palau i Miralles (Gandesa, 1867 - 1936), polític conservador, és l'alcalde més important que ha tingut Amposta. Ho va ser des de 1906 fins a 1923 i, de nou, entre 1934 i 1936. Durant el seu mandat, la ciutat va viure una època d'enorme expansió econòmica, demogràfica i urbanística. Va ser ell qui va promoure les escoles públiques i la construcció de les denominades "cases barates". Però la seva aportació més significativa va ser la inauguració del pont penjant, l'any 1919. Va ser assassinat, juntament amb el seu fill, per membres de la FAI l'agost de l'any 1936.

L'any 1941 se li va dedicar un monument, un bust de bronze, obre de l'escultor local Soriano-Montagut, situat sobre un basament prismàtic de pedra.