Molí de Miralles
(Amposta - Montsià)

Amposta - Molí de Miralles. Volta d'entrada d'aigua

Amposta - Molí de Miralles. Volta d'entrada d'aigua (Foto: Albert Esteves, 2023)

TipusMolí
Situació Plaça de l'Aube
Situat a la riba de l'Ebre, era un dels elements constitutius de la façana fluvial en època medieval i és un dels edificis més antics que es conserven a la ciutat. Segons l'Inventari del Patrimoni, les transformacions realitzades durant el segle XX es va trobar al seu interior una mena de passadís que connectava amb el riu, a més de moltes restes de cadàvers, així com altres elements de l'edifici que, sembla ser, foren llençats en la major part al riu. En aquesta reforma es va destruir la façana lateral. L'any 2023 es va aprovar la seva adquisició per part de l'Ajuntament.

Estava destinat a la molta d’olives. En la primera planta hi havia el magatzem i en la planta baixa la maquinària necessària per a l’obtenció de l’oli. L'estructura, que aprofitava part de la muralla, es pot datar al segle XIV. Conserva en bon estat el portal adovellat de mig punt, amb restes d'escuts heràldics a les dovelles. Uns metres riu amunt es pot veure, a la muralla, al costat del baluard, l'entrada de la canalització d'aigua que anava a parar al molí.