Casino Recreatiu i Instructiu d'Amposta
(Amposta - Montsià)

Amposta - Casino Recreatiu i Instructiu (Foto: Albert Esteves, 2023)

TipusAteneus i centres socials
AutorFrancesc Escudé Bosch
Situació Major, 48-50
El Casino Recreatiu i Instructiu d’Amposta va ser fundat l'any 1871 i això el fa l’entitat més antiga de les Terres de l’Ebre. La seva primera seu estava situada al carrer Sant Joan, però el creixement del nombre de socis, va fer necessària la construcció d'un edifici nou. Per això es va adquirir, l'any 1908, un solar al carrer Major, on es va construir la nova seu, entre 1913 i 1915. Comptava amb una biblioteca i un cinema i s'hi organitzaven balls i festes, representacions teatrals i xerrades científiques i culturals.

És un edifici de planta baixa i pis, amb un pis més a l'interior. A la façana destaquen les dues grans mènsules, sota els balcons, amb relleus de tipus floral típicament modernistes.