Monument a Amposta
(Amposta - Montsià)

Amposta - Monument a Amposta

Amposta - Monument a Amposta (Foto: Albert Esteves, 2023)

AutorEmili Bonet Casanova
Situació Av. Josep Tarradellas / Av. de Catalunya
Monument en homenatge als habitants d'Amposta, inaugurat l'any 1980, obra de l'escultor local Emili Bonet Casanova (Amposta, 1929 - 2019). Consta d'un pedestal de pedra, amb dos relleus de bronze, que fa de suport a un grup escultòric, també de bronze, format per una dona i un home nus. L'home, ajagut i recolzat sobre la falda de la dona. Els dos relleus presenten escenes ben diferenciades. Un és una representació realista de la recollida de l'arròs i altre té una interpretació simbòlica a través de figures clàssiques que representen la música, la literatura, el teatre i el pensament.