Molí de Cercós
(Amposta - Montsià)

Amposta - Molí de Cercós i castell (Foto: Albert Esteves, 2023)

Amposta - Molí de Cercós (Foto: Francesc Vidal-Barraquer, 2023)

TipusMolí
Situació Plaça del Castell, 13-15
Al recinte del castell medieval d'Amposta, ja completament destruït al segle XIX, es van construir, cap a la fi del segle XIX, dos molins arrossers, aprofitant estructures antigues conservades i bastint nous edificis. El que s'ha conservat és el molí de Cercós, que va arribar a ser el més important de la comarca. Originalment, era un edifici de quatre plantes, i funcionava amb calderes, on es cremava el pallús de l’arròs com a combustible. El conjunt comprenia l'edifici principal, la xemeneia, la bàscula i tres edificis d'habitatges.

Arran d'un incendi, l'any 1926, es va reconstruir, retallant l'alçada. Va funcionar fins als anys 60. Adquirit per l'Ajuntament l'any 1987, actualment acull la biblioteca i el centre cultural Sebastià Juan Arbó, en rehabilitació el 2023.