Muralla fluvial
(Amposta - Montsià)

Amposta - Muralla fluvial (Foto: Francesc Vidal-Barraquer, 2023)

Amposta - Muralla fluvial (Foto: Albert Esteves, 2023)

Amposta - Muralla fluvial (Foto: Josep Salvany. Fons Salvany. Biblioteca de Catalunya-, 1916)

Amposta - Muralla fluvial. Arc ogival

Amposta - Muralla fluvial. Arc ogival (Foto: Ernest Costa Savoia. Fons Ernest Costa. INSPAI. Diputació de Girona)

Situació Riu Ebre, recinte del castell
El recinte fortificat del castell d'Amposta estava tancat, pel costat del riu, amb un penyal rocós que es va fortificar amb trams de muralla per fer-lo més inaccessible. Hi ha alguns trams fets amb carreus ben treballats entre els quals hi ha diverses obertures, entre ells un arc ogival molt ben perfilat, datat al segle XIII. Hi ha també restes d'arcs i voltes, algunes de les quals corresponents a estructures de l'antic molí de Cercós. Més avall podem veure un baluard sobresortit, a manera de balcó sobre el riu, construït durant les guerres carlines, al segle XIX.