Torre de Poquessalses
(Amposta - Montsià)

Amposta - Torre de Poquessalses

Amposta - Torre de Poquessalses (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Camí de Granell
Torre de guaita i defensa situada prop del camí ral, construïda al segle XVI per defensar-se de la pirateria nord-africana que assolava els pobles costaners. La seva escassa alçada, i la seva ubicació, amagada entre les oliveres, la feien menys vulnerable a l'artilleria naval. Forma un conjunt amb les torres de l'Oriola i de Forxeron.

És una construcció de planta quadrada, d'uns 6 o 7 m d'alçada, oberta a la base amb un portal adovellat de mig punt, protegit per un matacà, del qual en resten només les mènsules. Està construïda amb reble, tret de les cantoneres, on hi ha carreus carejats fins a mitjana altura. S'han perdut els merlets del coronament. L'interior del primer pis està cobert amb volta de canó, la qual conserva encara les marques de l'encanyissat. L'accés al pis superior es fa a través d'una trapa.